söndag 3 november 2013

Shit happens


Ja, så.. alla begår misstag eller hur? Vi är människor, vi är inte perfekta men ändå känns det tungt att erkänna sina egna tillkortakommanden.

Igår gick allt bra med maten enda fram tills middagen som blev lite större än planerat. Om middagen blir större än planerat så måste ju kvällsfikat bli mindre, it makes sense right!? Men Då tänkte lilla Hanna att vad gör det om du går 100 kcal över gränsen bara idag? Så kvällsfikat blev en pepparkakas chokladboll. Så att jag hamnade på 1311 kcal som sammanlagt dags intag. Inte alls mycket, men det räcker för att kasta mig med katapult rakt in i hetsätarland. Så det blev en till chokladboll, och en till, en hel burk marshmallow fulff, hallon, och en hel påse mandel. Sedan kickar ångesten in och dulcon kommer fram (tog bara två dock så ingen större skada skedd)

Men jag försöker tänka såhär - vad jag jag lära mig av detta? Jag visste redan att jag bara hetsar precis efter att jag ätit någonting. Men det är viktigt att hålla sina mål och att inte få panik, idag tänkte jag först inte äta frukost, men nu ska det ta mig fan bli ändring på saker här omkring, jag vägrar fastna i en hets spiral, Jag vill bara bli bättre. Så frukost blev det, om så väl lite svårsmält eftersom jag troligtvis kommer ligga kvar på samma vikt som förra veckan. Hets kan ju förstöra en hel veckas slit på bara en timme, men det är bara att torka kaksmulorna från munnen och tårarna från ögonen och fortsätta trampa vatten tills land är i sikte.

Följ mig gärna på bloglovin om ni vill förresten, knapp finns till höger:)

Love to y´all
/Hanna

4 kommentarer:

 1. Åh varför gör man bara allt värre genom att äta mer när det kanske inte var så farligt till en början?

  SvaraRadera
 2. Jag hamnade i hetsande igår jag med. Så jävla hemskt, hade liksom klarat mig utan frukost & lunch, och sen bara failade jag stort. *suck* Dulcade igår med..

  *KRAMAR*

  SvaraRadera
 3. Absolut tar man med sig problemen om man åker bort men känner att ett miljöombyte hade varit bra för att komma bort från vardagen och samla mina tankar!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag gillar verkligen din positiva inställning där på slutet. För ja, det är ju så lätt hänt att går det dåligt en dag så går det dåligt nästa, och nästa, och nästa igen.

  Och sen det här med att det är så svårt att sluta. Jag har själv problem med det och jag är alltid skiträdd för att det ska gå överstyr. Egentligen borde jag väl bara sätta mig på händerna och ta på mig en munkavel eller något :P Så att jag inte kan äta mer alltså.

  SvaraRadera

En tanke? En åsikt? En berättelse? - Dela med dig!